08.06.2024

Jaro, léto, podzim, zima ve školce je vždycky  prima.

Tento týden nás doprovázelo téma roční období. Děti měly na každý den připravené činnosti a hry k jednotlivým ročním obdobím.

Pondělí jsme začali jarem, v komunitním kruhu jsme si povídali, co vše víme o jaru (počasí, hmyz, květiny apod). Děti si zahrály na včelky a ,,opylovaly” svoji kytičku. Vysvětlili jsme si, proč včelky opylují kytičky a co se z pylu dělá. U klavíru jsme se začali učit písničku ,,Jaro, léto, podzim, zima”

V úterý bylo druhé roční období - léto. Opět jsme si zopakovali charakteristické znaky léta, kdo se těší na léto a jestli jedou někam na dovolenou. Pokračovali jsme v naší písničce u klavíru druhou slokou.

Ve středu se nám ve třídě ochladilo a přišel deštný podzim. Povídali jsme si, jaké zvířátka můžeme potkat v lese, kam zvířátka mizí a zahráli si na ježka.

Ve čtvrtek nám byla už ,,velká kosa”. Takže nám přišlo poslední roční - zima. Řekli jsme si, jak se musíme v zimě oblékat, abychom nezmrzli a co všechno můžeme dělat v zimě. U klavíru jsme zopakovali celou písničku o ročním období. Během pobytu venku jsme se vydali na obecní úřad na zmrzlinu.

Hurá! Zvládli jsme celý týden a v pátek si krásně pohráli a zpívali písničky. Po svačince za námi přijeli hasiči a na zahradě se děti seznámily s jejich povoláním a plnily na stanovištích různé úkoly.

Kateřina Mívaltová