Nabídka kroužků pro školní rok 2017/2018

stažený soubor

Vážení rodiče,

pro školní rok 2017/2018 si můžete vybrat z následující nabídky kroužků, které bude pro Vaše děti i nadále organizovat společnost KROUZKY.CZ.

Tanečky a balet

Na kroužku Tanečky a balet se děti v průběhu školního roku naučí vnímat nejen rytmus a cítit hudbu, ale také velké množství sestav a choreografií. Na lekcích budou rozvíjeny především pohybové schopnosti a dovednosti a muzikálnost. Při nácviku choreografií bude dbáno na ladnost pohybu a správné držení těla. Důraz bude kladen na zábavnou a hravou formu taneční lekce. Hlavním cílem kroužku je nadšení a radost z pohybu.

Trampolíny

Na kroužku Trampolíny se děti budou věnovat energickému cvičení za doprovodu motivační hudby pod vedením zkušených lektorů. Na lekci se střídají jednotlivé kroky a výskoky v pomalém i rychlejším tempu. Děti zažijí lekce plné zábavy a zlepší si fyzickou kondici.

Angličtina pro nejmenší

Hlavní cíl kroužku je probudit v dětech zájem a pozitivní vztah k cizímu jazyku a položit tak základy k aktivnímu používání anglického jazyka. V předškolním a raném školním období děti citlivě vnímají intonaci, tón hlasu, výslovnost a proto je vhodné začít s angličtinou právě v této době. Čím dříve děti vystavíte cizímu jazyku, osvojí si ho přirozeně, stejně jako se naučí jíst vidličkou, když právě nemají po ruce lžíci. Učí se cizí jazyk spolu se svým mateřským jazykem. Brzy porozumí obsahu, aniž by rozuměly jednotlivým slovům. Činnosti a aktivity v našich hodinách jsou postaveny na prožitku a největší důraz je proto kladen na prvek zábavy a hravosti. To, co děti baví, si zapamatují snadněji. Učení proto probíhá formou her, říkadel, říkanek a písniček. Kurz nabízí originální a propracovanou metodiku a kreativní pracovní listy pro děti. Zajímavé pomůcky poskytují vizuální i auditivní podporu a činnosti a aktivity podporují i kinestetický způsob učení. Vše v ceně kroužku. Maňásek, kterého lektor používá, s dětmi spolupracuje a podněcuje je k výměně jednoduchých vět. Angličtina slouží jako prostředek k domluvě s ním.

S sebou děti na kroužek potřebují: výukový materiál (v ceně kroužku), psací potřeby

Další možné pomůcky k dokoupení: metodická kniha Angličtina pro nejmenší + CD – cena 250,- Kč

Vědecké pokusy pro MŠ

Děti se na kroužku „Vědecké pokusy v MŠ“ za pomoci pracovního sešitu seznamují s přírodními zákony; získají základní znalosti v oblasti chemie, fyziky, zeměpisu, naučí se pracovat s laboratorními pomůckami. Děti plní s pomocí pedagoga zadané praktické úkoly a posléze odpovídají na otázky ve svém vědeckém deníku. Při práci děti spolupracují ve skupině a respektují pokyny pedagoga. Využívají pomůcky z přírodovědné krabice i další materiál, který si podle pokynů pedagoga donesou.

Sportovní a míčové hry

Kroužek je vhodný pro všechny kluky a holky, kteří si rádi hrají a sportují. Mohou se těšit na nové a zajímavé hry, ale i klasické oblíbené hry s míčem či nářadím, za pomoci kterých se děti „vyřádí“ a odreagují. Děti se pomocí her mohou učit vzájemnou úctu, rozvíjet své schopnosti, dovednosti a nacvičovat řešení soutěžních situací. A to vše nenásilnou formou, která odpovídá jejich věku. Základním předpokladem účasti dítěte v jakékoliv formě hry je začlení do kolektivu. Existuje mnoho cest jak učit děti, ale ta nejkrásnější a nejednoduší je formou her. Při výběru sportovních aktivit vycházíme z věku a šikovnosti dítěte a zároveň dbáme na sportování pro zdraví a kamarádství. Období mezi 6. a 12. rokem života je označováno za „zlatý věk učení“ a již Jan Amos Komenský prosazoval zásadu Škola hrou, se kterou plně souhlasíme. Hrou učíme děti píli, soustředění, ochotu překonávat překážky, brát sport jako zábavu, snahu spolupracovat, ale i nést vlastní zodpovědnost. Cílem je naučit děti nejen základům sportovní přípravy, ale i píli, soustředění, ochotu překonávat překážky, brát sport jako zábavu, ochotu spolupracovat, ale i nést vlastní zodpovědnost. Děti by se měly naučit  správně běhat, držet tělo při běhu, skákat, házet a chytat míč aj. sportovní prvky. Mladší školní věk je vhodný pro nácvik a rozvoj koordinačních schopností. U míčových sportů se bude posilovat „pocit míče“ – jakési sblížení hráče a míče, stav, kdy míč není hráči protivníkem, ale spojencem. Děti se mimo jiné naučí všeobecné motorice a koordinace pohybů a rozvíjet všeobecné pohybové návyky a obratnost (opičí dráhy, různá úponová cvičení, lehká gymnastická či atletická cvičení).

Hodina probíhá formou: ukázat, vysvětlit a naučit (důležité časté opakování, jak a co mají dělat, a proč?), zařazena budou motorická cvičení a kompenzační cvičení na celkový rozvoj (opičí dráhy, úponová cvičení, lehká gymnastická a atletická cvičení).

V průběhu školního roku proběhne 30 lekcí po 45 minutách.

Na konci 30. lekce by měly děti umět:
* chytit a hodit míč (vrchní a i spodní chytání obouruč);
* správné držení těla při běhu;
* rozvoj soutěživosti a práce v kolektivu;
* základy fair play.

Lektor podpoří inkluzi znevýhodněných dětí, v lekcích objasňuje základní ekologické souvislosti a environmentální problémy, respektuje požadavky na kvalitní životní prostředí, podporuje ochranu zdraví a zapojením dětí do zájmové činnosti předchází sociálně patologickým jevům.

S sebou děti na kroužek potřebují: sportovní obuv a oblečení, láhev s pitím.

Mladý záchranář 112

Děti se v kroužku 112 za pomoci pracovního sešitu a originální metodiky seznamují se situacemi, kdy se lidé v jejich okolí nebo i ony samy ocitnou v ohrožení. Učí se pracovat s textem a s lektorem plní zadané praktické úkoly a odpovídají na otázky v textu. Při práci děti spolupracují ve skupině a respektují pokyny lektora. Využívají pomůcky ze záchranné krabice. O navozených situacích hovoří mezi sebou i s lektorem. Připravené náměty vedou k pochopení okolního světa a pravidel, které vedou k bezpečnému soužití ve společnosti. Děti se učí nebýt lhostejnými k sobě ani ke svému okolí a především nemít strach poskytnout potřebnou pomoc a péči. Konkrétně se děti seznámí se základy první pomoci, besedují o činnosti hasičů, policistů a záchranářů. Získají povědomí o chování v krizových momentech.  Naučí se, jak předcházet vzniku takových situací, což  výrazně přispěje ke zmírnění škod na zdraví i majetku. Učí se být připraveni pomáhat a chránit! Bezpečně si vyzkouší metody fixace zlomenin, seznámí se s prací kynologa, osvojí si znalost důležitých telefonních čísel a varovných signálů či zásady zdravého životního stylu a ochrany životního prostředí, efektivně se naučí správné třídění odpadu či zásady pobytu v přírodě a základy topografie. Děti se tak stávají plnohodnotnými občany  přínosnými pro společnost.

V průběhu školního roku proběhne 30 lekcí po 45 minutách.

Lektor podpoří inkluzi znevýhodněných dětí, v lekcích objasňuje základní ekologické souvislosti a environmentální problémy, respektuje požadavky na kvalitní životní prostředí, podporuje ochranu zdraví a zapojením dětí do zájmové činnosti předchází sociálně patologickým jevům.

S sebou děti na kroužek potřebují: psací potřeby